[Film] Frozen

2 Jun

Frozen (2013) Poster

Storyline:

Anna, a fearless optimist, sets off on an epic journey – teaming up with rugged mountain man Kristoff and his loyal reindeer Sven – to find her sister Elsa, whose icy powers have trapped the kingdom of Arendelle in eternal winter. Encountering Everest-like conditions, mystical trolls and a hilarious snowman named Olaf, Anna and Kristoff battle the elements in a race to save the kingdom. From the outside Anna’s sister, Elsa looks poised, regal and reserved, but in reality, she lives in fear as she wrestles with a mighty secret-she was born with the power to create ice and snow. It’s a beautiful ability, but also extremely dangerous. Haunted by the moment her magic nearly killed her younger sister Anna, Elsa has isolated herself, spending every waking minute trying to suppress her growing powers. Her mounting emotions trigger the magic, accidentally setting off an eternal winter that she can’t stop. She fears she’s becoming a monster and that no one, not even her sister, can help her.Written by DeAlan Wilson for ComedyE.com (ngambil dari IMDb)

Saya selalu suka nonton film kartun, terutama buatan Disney. Gambarnya bagus, ceritanya juga. Meski kadang-kadang memang bikin semua orang jadi mendambakan true love seperti yang selama ini Disney sajikan.

Saat tau ada film Frozen, saya langsung semangat. Pengen nonton di bioskop tapi kayaknya nggak memungkinkan, akhirnya minta ke temen-temen yang pada download filmnya :p ketemu! Dan dengan anteng nonton film ini.

Cerita Frozen dimulai dari Elsa dan Anna saat kecil, mereka berdua senang bermain bersama. Apalagi Elsa yang punya kekuatan untuk mengubah sesuatu menjadi es. Mereka berdua bermain di dalam istana, membuat ruangan penuh dengan es dan bermain-main, tapi tanpa sengaja saat Anna tergelincir, Elsa yang berniat menolong, malah memasukkan ‘es’ ke dalam hati Anna. Sejak saat itu rambut Anna ada yang memutih, tanda terkena kutukan dari Elsa. Elsa pun diasingkan dalam kamarnya, karena ternyata kekuatan esnya semakin tak terkendali.

Seperti halnya film Disney yang lain, Frozen pun dihiasi oleh soundtrack yang asyik untuk didengarkan. Seperti lagi “Let It Go” dan lagu duet “Love is an Open Door”. Film Disney kurang lengkap rasanya tanpa tokoh yang kocak, dalam film ini ada Olaf, si manusia salju baik hati. Ada Sven juga, rusa kutub yang meski nggak ngomong, tapi tingkah lakunya bikin mesem-mesem. Oh, jangan lupakan kehadiran ‘keluarga’nya Kristoff!

Dan sedikit twist dari film Disney ini adalah, true love-nya beda dari yang lain. Ini yang bikin seneng juga sih nontonnya. Jadi nggak mupeng banget *lho?!:mrgreen:

“I guess I was wrong. I guess Kristoff doesn’t love you enough to leave you behind.” – Olaf

Stars: 8 of 10

Bonus: video lagu Love is an Open Door (nyanyik sendiri)

you and i were just meant to be!

say goodbyeee… to the pain of the past

we don’t have to feel it anymore!

6 Responses to “[Film] Frozen”

  1. Lidya June 5, 2014 at 11:02 pm #

    aku sei=ring banget nonton dvd nih ,suka sama sooundtracknya juga

  2. belalang cerewet June 6, 2014 at 7:59 am #

    Rumi dan Bumi suka banget nih nonton petualangan Anna dan Kristoff. OST bagus memang, sampe dibikin istri sebagai ring tone sms. Let it Go asyik lagunya. Apalagi dibawakan langsung oleh pengisi suara. Joss banget.

    For the first time in forever, there’ll be music there’ll be light…
    For the first time in forever, I’ll be dancing through the night

Trackbacks/Pingbacks

  1. film indonesia 2013 bagus - October 12, 2014

    […] indonesia, frozen subtitle indonesia, nonton frozen, nonton frozen 2013, nonton frozen 2013 gratis, nonton frozen 2013 online, nonton frozen […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: